El cinema d’animació és una tècnica cinematogràfica molt engrescadora per apropar, tot realitzant un petit film, la pràctica artística i el cinema experimental a joves, nens i nenes.

Fer-ho des d’un taller de creació que integri una breu contextualització històrica i tècnica, així com una experiència real de creació, és un plaer i un repte.

Això és el que fan els tres artistes i docents que integren A Home In Progress Film, que col·labora amb Drac Màgic des de 2013. El propòsit dels tallers que oferim conjuntament L’experiment d’animar un film! per a primària i Animació experimental: laboratori de creació per a ESO, batxillerat i cicles formatius): connectar des d’allò vivencial amb l’alumnat i proposar una aventura creativa i expressiva des de l’animació experimental, tot demostrant que no calen grans equipaments tecnològics per explorar les tècniques experimentals i aconseguir resultats més que imaginatius.

Aquestes són algunes de les peces que ja han sortit d’aquests tallers:

Film col·lectiu per a la 9a Setmana Garraf per la Pau. Escoles participants: El Morsell (Olivella), Sant Nicolau (Canyelles), Els costerets (Sant Pere de Ribes) i El Margalló (Vilanova i la Geltrú).

Film col·lectiu de l’INS Domènech i Montaner (Barcelona)