La sèrie de tallers pràctics Improvitzacions mòbils vol facilitar eines de coneixement que contribueixin a l’educació estètica i que afavoreixin el desenvolupament d’una mirada crítica i creativa respecte als continguts i els valors de les filmacions que consumeixen i que produeixen.
L’experiència portada a terme amb l’escola FEDAC Sant Andreu, a Barcelona, ha mobilitzat a més d’una cinquantena d’alumnes de 6 i 7 anys que han documentat, amb els tablets del centre, la vida als diversos espais escolars, tot posant en pràctica diferents moviments de càmera i enquadraments. Per a fer-ho, a cada espai se li va associar un determinat aspecte del llenguatge audiovisual: al pati es van treballar el travelling i la panoràmica; a la cuina, l’enquadrament; al vestidor, els plans detall; al laboratori, la posada en escena; a la secretaria, el pla i el contra-pla, i així fins a desplegar per tots els racons del centre a una quinzena de grups cooperatius de petits i petites documentalistes.
Un exercici creatiu per prendre consciència que existeix un punt de vista darrera de totes les imatges i amb l’objectiu de dotar de nous significats les filmacions quotidianes.
Podeu fer un tastet del resultat aquí.